Lyžiarska sezóna začína! Od soboty si zalyžujete na Štrbskom plese

Veronika Salayová

Lyžiarska sezóna začína na Štrbskom plese. Lyžiarske stredisko vo Vysokých Tatrách otvorí už túto sobotu svoje prvé zjazdovky. 

Lyžiarske stredisko Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách otvára lyžiarsku sezónu na Slovensku už v sobotu, kedy otvorí prvé zjazdovky, informuje TASR.

Manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský pre slovenskú agentúru uviedol, že na zjazdovkách, ktoré v sobotu otvoria, je aktuálne 40 centimetrov technického snehu. V prevádzke bude v sobotu sedačková lanovka Mostíky a lyžiarske vleky na svahu Interski a zjazdovke Junior. Lanovka Solisko Express bude v prevádzke iba pre peších návštevníkov.

„Všetkých, ktorí k nám prídu, chceme požiadať o dodržiavanie preventívnych opatrení. Prekrytie dýchacích ciest, dodržiavanie rozstupov v pripravených nástupných koridoroch, dezinfekcia, občerstvenie len z okienka, to sú základné veci, na ktoré je potrebné byť pripravený, a lyžovačka bude aj z tohto pohľadu naozaj bezpečným zimným športom,“ zdôraznil Brodanský pre TASR.

Novinkou v ponuke lyžiarskeho strediska bude FAST PASS – možnosť zakúpiť si skipas s prednostným nástupom na lanovky bez čakania. Na Štrbskom Plese bude služba dostupná iba na lanovkách. 

Zásadná zmena bude v stredisku Štrbské Pleso spojená aj s parkovaním. Parkovať bude možné iba na centrálnom parkovisku pri železničnej a autobusovej stanici, odkiaľ budú do strediska v pravidelných intervaloch premávať skibusy. Ich kapacitu a frekvenciu bude riadiť personál podľa potreby. 

„V stredisku naďalej pokračuje aj príprava zjazdoviek, ktoré by mali byť otvorené hneď, ako to podmienky umožnia. V prevádzke je už aj pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok,“ uviedol komunikačný manažér spoločnosti Tatry mountain resorts Marián Galajda.

V Tatranskej Lomnici sú už od štvrtka opäť v prevádzke lanovky v Tatranskej Lomnici - na Skalnaté pleso a Lomnický štít.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd