Lyžovačku radšej zrušte. Lanovky už dnes zastavili a lyžiarske strediská v Tatrách zívajú prázdnotou

Lyžovačku radšej zrušte. Lanovky už dnes zastavili a lyžiarske strediská v Tatrách zívajú prázdnotou
Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách začne na našom území naberať na intenzite veľmi silný vietor, a tak ak plánujete lyžovačku, tak vám odporúčame vaše plány prehodnotiť a lyžovačku zrušte alebo presuňte do nižšie položených stredísk.

Naše územie sa dostáva do silného, severozápadného prúdenia, ktoré k nám prináša veľmi silný vietor. Ten začal silnieť už včera večer.

Na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier dosahoval vietor poryvy až o sile orkánu a prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk museli zastaviť lanovky.

Lanovky zastavili

Podobná situácia nastala aj dnes i keď na horách fúka slabšie. Na Lomnickom štíte dosahujú nárazy 25 m/s a na Skalnatnom plese do 20 m/s.

 

 

Problémom je však to, že vietor je bočný a pri bočnom vetra sa musia odstaviť lanovky už pri slabšom vetre.

Pri pohľade na situáciu v našom najväčšom lyžiarskom stredisku tak vidieť prázdne zjazdovky. Lanovky zastavili a návštevníci museli ísť domov.

Tatranská Lomnica zíva prázdnotou
Tatranská Lomnica zíva prázdnotou, vt.sk

O čosi lepšia situácia je v našom najväčšom lyžiarskom stredisku v Jasnej. Tu však museli taktiež zastaviť lanovky na Chopok pre silný bočný vietor. Lyžovačka je tak aj tu obmedzená.

 

Lyžovačku radšej zrušte

Ak máte v pláne lyžovať počas zajtrajšieho dňa, tak svoje plány prehodnoťte. Vo večerných hodinách totiž začne silnieť vietor a na hory sa priženie orkán.

zajtra čaká hory orkán, vydali sme výstrahu 3. stupňa
zajtra čaká hory orkán, vydali sme výstrahu 3. stupňa

Silný vietor potrápi nielen hory, ale celé západné a stredné Slovensko. Zajtrajšie počasie tak rozhodne nebude priať lyžovačke a to v dôsledku vetra, ale aj dažďa, ktorý nás čaká.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd