Máme tu JAR. Je najteplejšie od začiatku roka. Nie však nadlho

Máme tu JAR. Je najteplejšie od začiatku roka. Nie však nadlho
Peter Minárik

Slovensko zažíva veľmi teplé, nadpriemerné počasie, ktoré prináša na marec nezvyčajné teploty. Podľa predpovedí nás čaká teplé počasie do víkendu, no potom by malo dôjsť k výraznej zmene.

V Európe opäť zavládli príjemné teploty, ktoré sa dostávajú na najvyššie hodnoty od začiatku roka.

V týchto chvíľach sa už v Nemecku, v Maďarsku, či v Rakúsku šplhajú teploty nad +20 °C a nad +20 °C sa dostávajú teploty už aj na západe Slovenska.

Takéto vysoké teploty sú v dôsledku vplyvu tlakovej výše, ktorá sa nachádza nad Balkánom. Táto tlaková výš prináša na naše územie krásne, jasné počasie a zároveň k nám prúdi veľmi teplý vzduch. Ten sa do našej oblasti dostáva od juhozápadu z oblasti Španielska, kde v týchto chvíľach majú už takmer +20 °C.

Je najteplejšie od začiatku roka

Príliv teplého vzduchu prináša do viacerých oblastí nezvyčajne vysoké teploty, ktoré sú v porovnaní s dlhodobým normálom až o 7 °C vyššie ako je bežné.

Na našom území zažívame zároveň najvyššie teploty za uplynulé mesiace od skončenia meteorologickej jesene. Je zároveň aj najteplejšie v tomto roku.

Už včera bolo teplo. Najteplejšie bolo na stanici Blahová, kde sa teplota dostala na +21,1 °C. Dnes začali teploty opäť atakovať hranicu +20 °C. Tú už teploty prekonali napríklad v Slovenskom Grobe.

Vysoké teploty nevydržia dlho

Aktuálne prevládajúce vysoké teploty sa udržia na našom území ešte niekoľko dní. K zmene by malo dôjsť počas víkendu, kedy cez naše územie postúpi studený front a s ňou súvisiaca tlaková níž, ktorá prinesie veľa zrážok.

Cez víkend sa ochladí len mierne a teploty by mali byť stále nad hranicou dlhodobého teplotného normálu. K výraznejšej zmene by malo dôjsť až počas budúceho týždňa.

Vyhliadka počasia avizuje, že nás čaká výrazné ochladenie, ktoré by mohlo priniesť sneh aj do nižších polôh. Viac o vývoji na ďalšie dni nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd