Máme za sebou slnečný deň, v noci však hrozia PRÍZEMNÉ MRAZY. Kde sa môžu vyskytnúť?

Máme za sebou slnečný deň, v noci však hrozia PRÍZEMNÉ MRAZY. Kde sa môžu vyskytnúť?
Ema Bazhaykin

Máme za sebou slnečný deň s príjemnými teplotami. Do konca týždňa nás čaká stabilné počasie, v dnešnú noc však treba počítať aj s prízemnými mrazmi. 

Po prechodnom zhoršení počasia sme na Slovensku znova privítali slnko. Letné teploty sa na naše územie síce nevrátili, užívali sme si však príjemné jarné teplo na väčšine územia.

Od severu až severozápadu k nám dnes zasahoval okraj tlakovej výše. Vďaka tomu, že sa počasie zastabilizovalo, nás búrky a dážď na chvíľku opustili a užívali sme si tak pekný slnečný deň.

Teploty dnes vystúpili na +18 °C až +23 °C, len na Orave či Spiši maximálne na +16 °C. Najteplejšie bolo v južných okresoch Slovenska. Pre severný vietor, ktorý fúkal najsilnejšie na východe nášho územia v Košickom kraji a to do 25 km/h, však mohla byť pocitová teplota o čosi nižšia. V ostatných oblastiach bol severný vietor len mierny.

 

V noci môžu prísť prízemné mrazy

V noci na piatok (10.5.) treba takmer na celom Slovensku rátať s prízemnými mrazmi, pre ktorý je vydaná výstraha prvého stupňa.

Vo výške piatich centimetrov nad povrchom sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 °C až -2 °C, očakávaný prízemný mráz by však nemal byť v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, môže však poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu.

Aký bude koniec týždňa?

Ani posledný deň pracovného týždňa nás nesklame, aj keď dôjde k miernemu ochladeniu. V piatok bude jasno až polooblačno, zrána výnimočne hmla. Popoludní od severozápadu bude postupne pribúdať oblačnosť a výnimočne slabé zrážky.

 

Najvyššia denná teplota dosiahne +20 °C až +23 °C. Na Kysuciach, Orave a pod Tatrami miestami okolo +17 °C. Fúkať bude slabý, popoludní postupne miestami severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Takéto stabilné počasie nás čaká aj v sobotu. Ďalšie zhoršenie počasia a spolu s ním aj búrky prídu až v nedeľu, kedy bude nad naším územím znovu prechádzať studený front.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd