Máme za sebou teplý víkend. Odštartujeme nový týždeň opäť letnými teplotami?

Zuzana Macháčová

Máme za sebou teplý víkend, ktorý vyhnal teploty až nad hranicu +25 °C a priniesol aj slabšie búrky. Odštartujeme nový pracovný týždeň opäť letnými teplotami? 

Teplý vzduch priniesol počas nedele nielen letné hodnoty nad +25 °C, ale aj vlhko. A práve to včera vyvolalo vlnu prehánok a búrok.

V teplejšom vzduchu zasahoval do strednej Európy od severu až severovýchodu výbežok tlakovej výše, ktorá ovplyvní počasie u nás aj dnes. 

Po jej okraji k nám bude prúdiť od východu až juhovýchodu teplý vzduch. Dnes teda zostaneme v teplotnom pásme od +20 °C do +28 °C. Zrážky sa očakávajú len ojedinele, najmä v západnej časti Slovenska. 

Predpoveď počasia na dnešný deň 

Teplý letný deň môžeme očakávať aj dnes. Fúkať bude iba slabý vietor, ktorý pri lokálnych búrkach prechodne zosilnie. Ojedinele pri nich môže napršať okolo 20 mm zrážok. 

Pondelok na západe Slovenska bude spočiatku slnečný, ale vyskytne sa aj malá oblačnosť. Tá sa počas dňa prechodne zväčší a ojedinele sa vyskytnú prehánky či búrky. Teplota vystúpi od +24 °C do +28 °C. 

Na strednom Slovensku bude jasno až polooblačno. Postupne miestami sa bude tvoriť kopovitá oblačnosť, ktorá prinesie lokálne prehánky, ale aj búrky. Teplota sa bude pohybovať od +20 °C do +28 °C.

Na východe Slovenska sa deň začne slnečným až polooblačným počasím. Miestami sa však časom oblačnosť zväčší a výnimočne aj spŕchne alebo zahrmí. Teplota vystúpi na +22 °C až +28 °C. 

Ak sa chystáte dnes na hory, tak aj tam bude spočiatku jasno až polooblačno. Avšak popoludní oblakov pribudne a sem tam spŕchne alebo príde búrka. Vo výške 1 500 m bude +13 °C. 

Ak Vás zaujíma predpoveď počasia na nasledujúce dni, tak si pozrite našu dennú predpoveď TU.  

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd