Máme za sebou veľmi chladnú noc. Streda prinesie dážď a silný vietor

Veronika Sádovská

Zmena počasia je v plnom prúde a nás po veľmi chladnej noci čaká ďalší sychravý deň. Teplé oblečenie budeme ešte do konca apríla potrebovať.

Uplynulá noc bola na našom území po dlhšom čase znova mimoriadne chladná. V údoliach a na severe dokonca aj mrazivá. Mrazy sa vracajú a toto bol len začiatok.

Dnešná minimálna teplota na Slovensku
Dnešná minimálna teplota na Slovensku, imeteo.sk

Po zadnej strane rozsiahlej tlakovej níže, ktorá sa rozprestiera nad východnou Európou, bude dnes do našej oblasti prúdiť od severu chladný a vlhký vzduch. Te prinesie zrážky hlavne na východnú polovicu nášho územia. Prehánky sa ale môžu vyskytnúť na celom území Slovenska.

Pripomíname, že aktuálnu polohu zrážok môžete sledovať na našom iRadare.

 

Teploty dosiahnu maximálne +15 °C

Po tom čo sme pred časom písali o extrémne teplých letných dňoch, kedy teploty presahovali +25 °C, tak dnes bude maximálna teplota o 10 až 15 stupňov nižšia.

Najvyššie denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od +10 do +15 °C. Ešte chladnejšie bude v Žilinskom kraji, Horehroní a na Spiši a to len okolo +8 °C.

Vo výškach nad 1 500 bude dnes celodenný mráz a najvyššie denné teploty sa budú pohybovať do -1 °C. Očakávame tam sneženie do 7 centimetrov nového snehu.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk

Znova sa prihlási o slovo vietor

Studený severný a severozápadný vietor bude dnes fúkať na celom našom území, ktorý môže pocitovú teplotu ešte znížiť. Bude dosahovať rýchlosť od 5 do 30 km/h a v nárazoch môže dosiahnuť aj 50 km/h. Podľa Beaufortovej stupnice sily vetra pôjde o mierny až silný vietor.

 

Na toto počasie si budeme musieť na istý čas zvyknúť, pretože oteplenie môžeme očakávať až s príchodom nového mesiaca. Predpoveď na nasledujúcich 14 dní si môžete pozrieť tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd