MAPA: Nový týždeň prinesie na Slovensko veľa snehu. Tieto kraje to "schytajú" najviac

MAPA: Nový týždeň prinesie na Slovensko veľa snehu. Tieto kraje to "schytajú" najviac
Peter Minárik

Nad naše územie sa blíži tlaková níž z Jadranu, ktorá na Slovensko prinesie celkom výrazné sneženie. To prinesie aj viac ako 10 cm nového snehu. V článku sa pozrieme na to, ktoré oblasti obdržia najviac snehových zrážok a kde napadne najviac snehu.

Európu čaká na začiatku týždňa veľmi nepriaznivé počasie o ktoré sa postarajú hneď tri tlakové níže. Jedna postúpi cez Nemecko a Česko nad Moravu, kde sa vyplní. Druhá sa prehĺbi nad východným Rakúskom v utorok ráno a pomerne rýchlo sa vyplní. Tretia tlaková níž postúpi z Jadranu cez Balkán. Tieto tlakové níže budú so sebou niesť vlny sneženia. Strednú Európu tak čaká zimné počasie so snehovou nádielkou.

Nás ovplyvnia všetky tri tlakové níže. Prvá tlaková níž prinesie slabšie sneženie na severozápad Slovenska už v pondelok večer a počas utorka.

Tlaková níž, ktorá sa v noci na utorok prehĺbi nad východným Rakúskom prinesie sneženie na celé naše územie, predovšetkým nad stredné a východné Slovensko a tretia tlaková níž, ktorá bude postupovať z Jadranu prinesie sneženie predovšetkým na juh a východ. Koľko snehu teda na našom území napadne?

Slovensko sa dočká aj 20 cm nádielky