MAPY: Ďalšie sneženie zasiahne Slovensku. V týchto okresoch napadne až 20 cm a tu bude pršať

MAPY: Ďalšie sneženie zasiahne Slovensku. V týchto okresoch napadne až 20 cm a tu bude pršať
Peter Minárik

V najbližších hodinách čaká naše územie sneženie, ktoré prinesie ďalšie dopravné problémy a sneženie sa vráti aj do oblastí, kde už prší. Zrážky sa postupne dostanú aj nad východné Slovensko, no treba tu počítať aj s dažďom.

Naše územie ovplyvňuje tlaková níž z oblasti Jadranu, ktorá sa v noci presunula cez Balkán nad Maďarsko. Táto tlaková níž prináša do našej oblasti vlnu sneženia, ktorá ráno skomplikovala dopravu na západnom Slovensku.

Na západe krajiny napadlo priemerne od 3 do 7 cm nového snehu, pričom najviac snehu, až cez 10 cm eviduje okres Komárno.

Na západnom Slovensku nám aj naďalej sneží, no na krajnom západe, vrátane Bratislavy sneženie postupne ustane a celé zrážkové pole sa presunie viac východnejšie. Zrážky tak čakajú vo výraznejšej miere stred a postupne aj východ Slovenska.

Do večera napadne 10 cm

V priebehu dnešného popoludnia a večera bude zrážkové pole sústredené do oblasti stredného Slovenska. Naďalej však bude snežiť aj v Podunajskej nížine, no tu sa do sneženia bude primiešavať aj dážď.

Počas dnešného popoludnia sa sneženie sústredí do Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja, kde napadne najviac snehu a to do 5-7 cm. V horských oblastiach však môže napadnúť až 10 cm čerstvého snehu. So zhoršením situácia tak počítajte predovšetkým na horských priechodoch.

očakávané snehové skupenstvo zrážok do dnešného večera
očakávané snehové skupenstvo zrážok do dnešného večera

V noci sa výraznejšie rozsneží

Počas nočných hodín čaká naše územie ďalšia vlna výdatných zrážok. Snežiť by už malo aj v oblastiach, kde aktuálne prší, teda napríklad na juhu západného Slovenska a výrazne sa rozsneží aj v Banskobystrickom kraji. Ako však vidieť aj na mape, tak sneženie zasiahne mnohé ďalšie oblasti a do zajtrajšieho rána môže úhrn nových snehových zrážok presiahnuť aj 20 cm.

očakávané snehové skupenstvo zrážok do zajtrajšieho dopoludnia
očakávané snehové skupenstvo zrážok do zajtrajšieho dopoludnia

Možno teda povedať, že vo večerných hodinách sa očakáva zhoršenie situácie, v dôsledku ďalšej vlny sneženia, ktorá zasiahne naše územie. Na našich cestách treba zbystrieť opatrnosť a to predovšetkým na horských priechodoch

Na juhu a východe aj dážď

Nie všade však treba počítať so snežením. Na juhu Slovenska sa v najkrajnejších okresoch očakávajú aj zrážky zmiešané, no najnepriaznivejšia situácia pre potencionálne sneženie je na východe krajiny. Tu by totiž malo pršať

Dážď sa očakáva na juhu Banskobystrického kraja, ale aj v takmer celom Košickom kraji, s výnimkou Gemera a v celej oblasti východne od spojnice Košice-Prešov, kde bude prúdiť teplý vzduch. Situáciu sledujeme ONLINE tu >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd