MAPY: Pozrite si koľko snehu napadne a kde bude na Mikuláša pršať

MAPY: Pozrite si koľko snehu napadne a kde bude na Mikuláša pršať
Peter Minárik

Mikulášska noc prinesie na naše územie snehovú nádielku, ktorá už v ranných hodinách poteší deti a znervózni dospelých na západnom Slovensku, no snežiť bude aj počas dňa.

Nielen tohtoročný prvý zimný deň, ale aj Mikuláš prinesie na naše územie snehovú nádielku, ktorá zavíta predovšetkým do západného Slovenska. Bez snehu však nezostane ani východ i keď ten dostane sneh až s miernym oneskorením.

Najvýraznejšie problémy by mali nadchádzajúce hodiny priniesť na juh západného Slovenska, kde by malo byť sneženie najvýraznejšie a vyskytovať sa tu bude niekoľko hodín.

Na západe napadne až okolo 15 cm

Už pred polnocou začne na našom území snežiť, pričom najintenzívnejšie sneženie sa očakáva na juhu západného Slovenska. Tu by do rána mohlo napadnúť až 10 cm snehu.

Sneženie dorazí aj do nášho hlavného mesta, kde by malo napadnúť priemerne od 4 do 5 cm. Počas dňa by malo aj naďalej snežiť, no v Nitrianskom kraji sa bude otepľovať a sneženie môže prejsť do dažďa. Kvapalné zrážky by sa mohli vyskytovať v Podunajskej nížine po väčšinu dňa a späť na snehové budú prechádzať až vo večerných hodinách. 

V ranných hodinách sa zrážky rozšíria aj nad stredné Slovensko. Podľa aktuálnych predikcií by na západnom Slovensku mohlo napadnúť v priemere od 5 do 15 cm, na juhu ojedinele až do 20 cm snehu. Najmenej snehu napadne na Záhorí a na Považí. Sneženie zatiaľ nebude výsadou východného Slovenska.

výška nového snehu počas MIkuláša, teda stredy 6.12.2023
výška nového snehu počas Mikuláša, teda stredy 6.12.2023

Snežiť bude postupne na celom území

Počas stredy začne intenzita sneženia na krajnom západe klesať a sneženie sa sústredí predovšetkým do oblasti východného a stredného Slovenska, kde by malo snežiť aj počas štvrtka.

Nový sneh by mal pripadnúť najmä v horských oblastiach stredného Slovenska, kde pripadne aj okolo 15-20 cm. Na zvyšku územia by to malo byť od 5 do 10 cm. Ťažisko zrážok by malo byť sústredené na juh krajiny.

množstvo nového snehu do štvrtka 23:00
množstvo nového snehu do štvrtka 23:00

Treba však poznamenať, že na západnom Slovensku budú počas dňa stúpať teploty nad nulu a v dôsledku toho sa bude snehová pokrývka topiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd