MAPA: Takto to teraz vyzerá ďalej so zimou. V ktorých regiónoch napadne dnes najviac snehu?

MAPA: Takto to teraz vyzerá ďalej so zimou. V ktorých regiónoch napadne dnes najviac snehu?
Peter Minárik

Teplotné rozhranie, ktoré prinášalo uplynulé dni na Slovensko divoké počasie ustúpilo z nášho územia a ocitli sme sa v studenom vzduchu. Ustalo aj sneženie, ale bez sneženia nebudeme ani počas nadchádzajúcich hodín. V ktorých oblastiach môže ešte sneh narobiť problémy?

To najhoršie máme za sebou. Niekoľko dní nás ovplyvňovalo teplotné rozhranie, ktoré na Slovensko prinášalo súboj teplého a veľmi studeného vzduchu. Dnes sa však už situácia zmení a všetko bude inak. Do našej oblasti začal prúdiť arktický vzduch, no aj ten prinesie na Slovensko sneženie.

Snehové zrážky sa budú aj dnes vyskytovať na našom území, no budú oveľa slabšie, ako v uplynulých dňoch.

Dnes chladno, ale aj slnečno

Počas uplynulej noci sa do našej oblasti prepadol chladnejší vzduch, ktorý pocítime na našom území v priebehu dnešného dňa. Teploty by sa na väčšine nášho územia mali počas dnešného dňa pohybovať pod bodom mrazu. Nad 0 °C sa teploty dostanú len výnimočne.

Nedeľa bude teda chladná, no zároveň prinesie zlepšenie počasia. Najkrajšie počasie sa očakáva na západnom Slovensku, kde sa najmä popoludní môže predovšetkým na krajnom západe aj vyjasniť a bude slnečno.

Vyjasniť by sa mohlo aj na juhu Slovenska. V týchto dvoch oblastiach by sme dnes mali byť aj bez zrážok. Iná situácia bude na zvyšku Slovenska.

Pripadne ešte niekoľko centimetrov

Aj počas dnešného dňa treba na našom území počítať s výskytom snehových zrážok, ktoré sa objavia najmä na severe a východe, no ťažisko zrážok bude na severe v Žilinskom kraji.

Orava a Kysuce tak obdržia ďalšie centimetre nového snehu. Dnes by malo pripadnúť na východe a severe od 1 do 4 cm, avšak v Žilinskom kraji to bude až do 8 cm. Najviac snehu by malo pripadnúť v oblasti hôr, kde by nová snehová pokrývka za dnešný deň mohla priniesť aj viac ako 10 cm.

očakávaná výška nového snehu do dnešného večera
očakávaná výška nového snehu do dnešného večera

V priebehu večerných hodín sa postupne očakáva ustávanie zrážok na celom území.

Začiatok nového týždňa bude bez zrážok a s pokojným počasím, no v strede týždňa, na Mikuláša, sa očakáva ďalšie zhoršenie počasia a nová vlna sneženia, ktorá zasiahne aj západ. Viac informácii prinesieme vo večerných hodinách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd