MIMORIADNA situácia v okrese Snina: Voda zaplavila domy, došlo aj k zosuvu pôdy

MIMORIADNA situácia v okrese Snina: Voda zaplavila domy, došlo aj k zosuvu pôdy
Ema Bazhaykin

 

 


Po silnom daždi, ktorý sužuje Slovensko už niekoľko dní, došlo k potope v niekoľkých obciach okresu Snina. Je vyhlásená mimoriadna situácia.

V časti okresu Snina vyhlásili miestne úrady mimoriadnu situáciu po silných prívalových dažďoch. V obciach Ulič, Ubľa, Dúbrava a Michajlov voda zaplavila domy aj studne, evidujú dokonca zosuvy pôdy.

Po hrôzostrašnej noci z pondelka na utorok zasadol v ranných hodinách krízový štáb v Ubli, na mieste celý deň zasahujú hasiči.

Voda napáchala veľké škody

Prednosta Okresného úradu Snina Tomáš Kirňák nestačil vyrátavať škody, ktoré voda v okrese spôsobila. V Michajlove sa upchali priepusty, cez ktoré sa valila voda a zaplavovala rodinné domy.

 

V Dúbrave zostal porušený meander potoka a voda tam zaplavila studne, ktoré sú zároveň aj zdrojom pitnej vody. V Uliči zaplavilo penzión na okraji obce a v Ubli zaplavilo viacero rodinných domov.

Úrady evidujú aj viacero zosuvov pôdy, jeden z nich bol na ceste k hraničnému priechodu v Ubli. Ten sa však už podarilo odstrániť. S odstraňovaním škôd pomáhajú aj dobrovoľní hasiči.

Pršať neprestáva

Situáciu podľa Kirňáka komplikuje to, že v tejto oblasti východného Slovenska neprestáva pršať. Podľa predpovede by však dážď mal ustať už v podvečerných hodinách.

V tejto oblasti v priebehu včerajška spadlo približne 31 mm zrážok, dnes 11 mm. Podľa odhadov to však mohlo byť aj viac.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd