Moskvu zasiahli bleskové povodne. Hlásia mŕtvych, ktorí boli na turistike v kanalizácii

Moskvu zasiahli bleskové povodne. Hlásia mŕtvych, ktorí boli na turistike v kanalizácii
Veronika Salayová

Počas včerajšieho dňa zasiahli hlavné mesto Ruska extrémne bleskové povodne, ktoré si vyžiadali 3 obete a 5 nezvestných. Tí sa nachádzali v kanalizácii pod mestom.

Včera zasiahli Moskvu extrémne prívalové dažde. Hlavné mesto Ruska zaznamenalo množstvo zrážok zodpovedajúce tretine priemerného mesačného úhrnu. V dôsledku silných dažďov zaplavili viaceré obchodné centrá, stanicu metra a cesty.

Dievča a muž vo veku 40 rokov sa utopili počas turistickej prehliadky moskovskej kanalizácie. Ich telá našli v rieke Moskva. „V súčasnosti boli v rieke Moskva nájdené telá muža vo veku približne 40 rokov a dievčaťa. Ich totožnosť sa zisťuje,“ uviedla ruská záchranná služba.

V rieke Moskva sa podľa najnovších informácií našli ďalšie telo dosiaľ neznámej ženy, čím sa stala v poradí treťou osobou, ktorá zomrela po prehliadke podzemnej kanalizácie, uviedol zdroj zo záchranárskej služby, ktorého citovala agentúra TASS. 

Zvláštna exkurzia po moskovskej kanalizácii

Telá dievčaťa a muža boli nájdené v rieke po tom, čo ich výletná skupina, ktorá putovala po moskovských podzemných kanalizačných systémoch, bola hlásená ako nezvestná uprostred nezvyčajne silných zrážok, ktoré včera zasiahli Moskvu. 

Skupina 8 ľudí sa vybrala na nezvyčajnú prehliadku podzemných potrubí, kde sa nachádzali počas prívalového dažďa. S nikým z nich neprebehla žiadna komunikácia a v súčasnosti po nich prebieha rozsiahle pátranie. V skupine boli aj 15- a 17-roční adolescenti. 

Podľa predbežných údajov hladina vody počas náhleho lejaku prudko stúpla, takže hľadači vzrušenia mali len malú šancu prežiť, uvádza ruská tlačová agentúra TASS. Medzi nezvestnými v kanalizácii môže byť aj zamestnanec najväčšej ruskej IT spoločnosti, ako aj jeho dcéra a synovec. Tieto informácie sa preverujú. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd