Mrazivým dňom je nateraz koniec. Od dnes sa začne výrazne otepľovať

Dominik Cenkner

Po sérii chladnejších dní, kedy najmä v noci teploty klesali aj k -15 °C, nás od dnes čaká výraznejšie otepľovanie. To však bude sprevádzané aj silnejšími nárazmi vetra.

Záver tohto pracovného týždňa bude ovplyvňovať teplý vzduch od juhu. Ten k nám bude prúdiť po prednej strane rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže. Jej stred sa bude nachádzať nad Britskými ostrovmi.

Piatok bude oblačný až zamračený. Miestami, a to najmä v popoludňajších hodinách, môže byť oblačnosti aj menej. Ojedinele treba počítať ešte s dažďom, mrholením, vo vysokých polohách aj so snežením.

Od dnes sa postupne budú zvyšovať aj maximálne denné teploty. Tie dnešné vystúpia od +4 °C až do +9 °C. V údoliach stredného Slovenska môže byť aj chladnejšie.

Počasie však bude znepríjemňovať silný vietor. Dnes bude na väčšine územia fúkať juhovýchodný až južný vietor 4 až 10 m/s. Na juhozápade miestami okolo 12 m/s, v nárazoch až do 18 m/s. Na horách treba počítať s prudkým vetrom až víchricou.

Najbližšie dni tak prinesú oteplenie, ktoré zrejme roztopí všetok sneh z posledných dní. Výraznejšiu zmenu počasia nateraz neočakávame.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd