Mrazy pod -20 °C skončia a vo štvrtok príde na Slovensko aj sneženie

Mrazy pod -20 °C skončia a vo štvrtok príde na Slovensko aj sneženie
Peter Minárik

Vlna silných mrazov, pri ktorých teplota klesala aj pod -20 °C nateraz končí a Slovensko čaká mierne oteplenie. Štvrtok však do niektorých oblastí Slovenska prinesie aj sneženie.

Niekoľko uplynulých dní do našej oblasti natekal veľmi chladný vzduch od severu, ktorý sa už teraz dostal nad celé naše územie. Priniesol mrazivú stredu, no nadchádzajúci deň prinesie takmer na celé územie teploty nad nulou.

Vo štvrtok by sa maximálne teploty na našom území mali dostať na 0 až +5 °C a pred nami je posledné mrazivé ráno. Teploty ešte vo štvrtok ráno môžu klesať v exponovaných údoliach aj pod -20 °C, no v nadchádzajúcich dňoch sa situácia zmierni.

Zaujímavé na celej situácii je však fakt, že do našej oblasti mieri ešte chladnejšia vzduchová hmota, akú sme tu mali. No keďže táto vzduchová hmota bude vlhšia a oblačnosti bude viac, tak také nízke teploty, aké sme zaznamenávali posledné noci sa už neočakávajú.

Vo štvrtok bude aj snežiť

Počas štvrtka začne počasie na našom území od severu ovplyvňovať studený front. Tento studený front prinesie na celé naše územie veľa oblačnosti a dokonca aj sneženie.

Sneženie sa však nebude vyskytovať všade. Na snehové zrážky sa treba pripraviť len v oblasti severného Slovenska.

Snežiť by malo na severe Kysúc, Oravy, Spiša a na severovýchode Slovenska, kde by mohlo napadnúť od poprašku, maximálne do 5 cm. Očakávané snehové zrážky tak nebudú výrazné.

očakávané celkové úhrny zrážok
očakávané celkové úhrny snehových zrážok

Chladné počasie bude pokračovať

Ako sme avizovali, tak vo štvrtok by sa na takmer celom území mali dostať teploty nad bod mrazu, no už v piatok sa očakáva opäť slabý, celodenný mráz. Piatkové teploty by sa mali pohybovať od 0 do -5 °C, no v nadchádzajúcich dňoch sa k nám opäť dostane teplejší vzduch, ktorý zmierni mrazy.

Víkend by sa mal niesť v znamení premenlivej oblačnosti. Nočné teploty budú na celom území klesať pod nulu, no tuhé mrazy sa neočakávajú.

Počas nasledujúcich dní by sa denné teploty mali pohybovať väčšinou v intervale od -3 do +4 °C. Aktuálne predikcie naznačujú, že otepľovať by sa malo postupne a výraznejšie oteplenie sa očakáva v budúcom týždni. Vyhliadku deň po dni si pozrite na ďalšej strane TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd