Mrznúci dážď potrápi do rána. Cez deň sa oteplí a ľad sa roztopí

Peter Minárik

Dnešné ráno bude na severe a východe nášho územia mimoriadne náročné. Môže za to večerný a nočný mrznúci dážď. V priebehu dňa sa však situácia výrazne zlepší. Oteplí sa a ľadová škrupina sa rozpustí.

S nebezpečným počasím treba počítať ešte počas ranných hodín. Až v priebehu dňa by sa malo počasie zlepšiť.

Do výšok totiž zatiekol teplý vzduch, zatiaľ čo v nižších polohách zostal chladnejší vzduch. To sa však už čoskoro zmení. V priebehu rána sa teplý vzduch z výšok dostane aj do nižších vrstiev atmosféry.

Mrznúci dážď sa tak postupne zmení na obyčajný dážď, ktorý už nebude namŕzať. Teploty by sa totiž už mali pohybovať nad bodom mrazu a stúpať by mali až k +8 °C.

Dážď na západnom a strednom Slovensku ustane v priebehu rána a na východnom Slovensku začne ustávať až v priebehu dnešného popoludnia.

Vo večerných hodinách však treba počítať s ďalšími zrážkami v Žilinskom a v Prešovskom kraji, ktoré by mali byť vo forme snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd