Na horách zúri ORKÁN. Lanovky odstavili, no odvážlivci sa vo vetre lyžujú ďalej

Na horách zúri ORKÁN. Lanovky odstavili, no odvážlivci sa vo vetre lyžujú ďalej
Veronika Salayová

Dnes panuje na horách veľmi nebezpečné počasie. Zúri tu totiž orkán so silou vetra nad 120 km/h, no niektorým odvážlivcom vetrisko zrejme neprekáža. 

Pondelok okrem oteplenia prináša na Slovensko aj veľmi veterné počasie. Silný vietor fúka na celom západnom a strednom Slovensku, pričom o niečo pokojnejšia situácia je na východe.

Na slovenských horách je však vietor najsinejší a dosahuje silu orkánu. Najsilnejšie poryvy vetra boli dnes zaznamenané na Chopku s rýchlosťou v nárazoch až 137 km/h.

Vietor už mierne zoslabol

Rýchlosť vetra aktuálne v skorých poobedňajších hodinách už na Chopku mierne zoslabla a dosahuje rýchlosť v nárazoch okolo 122 km/h. 

Situácia je však naďalej v horách veľmi nebezpečná, najmä z dôvodu pádu konárov a stromov, a netreba ju ešte podceňovať. Vietor následne bude s pribúdajúcimi hodinami slabnúť. 

 

Z dôvodu silného vetra dnes odstavili aj viaceré lanovky v Jasnej, keďže preprava lyžiarov by bola v silnom vetre veľmi nebezpečná.

Aj napriek silnému vetru a odstaveným lanovkám sa v Jasnej lyžuje. Niektorých odvážlivcom vietor nevadí, aj keď je to pomerne riskantné. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd