Na horskú dráhu spadol strom. Dvaja ľudia sú vo vážnom stave

Na horskú dráhu spadol strom. Dvaja ľudia sú vo vážnom stave
Veronika Sádovská

V jednom zo zábavných parkov v Katalánsku spadol strom na horskú dráhu. Podľa správ parku bol za incident zodpovedný silný vietor.

Na Pyrenejskom polostrove od piatku zúrila búrka Karlotta, ktorá so sebou prináša lejaky a silný nárazový vietor. K vážnej nehode súvisiacej s násilným počasím došlo v nedeľu ráno v zábavnom parku PortAventura neďaleko Tarragony.

Zranilo sa 14 ľudí, dvaja sú vo vážnom stave

„V nedeľu ráno došlo v dôsledku silného vetra k incidentu, ktorý spôsobil pád stromu v blízkosti horskej dráhy Tomahawk,“ uvádza sa v správe. „Niektoré konáre zasiahli ľudí, ktorí boli na horskej dráhe.“

 

 

Katalánske pohotovostné služby na sociálnej sieti X informovali, že zranených je 14 ľudí. Dve osoby v kritickom stave boli prevezené do dvoch rôznych nemocníc. Do nemocnice previezli aj troch ľudí v menej vážnom stave.

Vedenie parku dodalo, že nešťastie neovplyvnilo prevádzku ostatných atrakcií, ktoré podliehajú každodenným kontrolám.

Miestna polícia v autonómnom spoločenstve Katalánsko už otvorila vyšetrovanie tejto nehody. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd