Na Košice mieri ďalší lejak. Časozberné VIDEO zachytilo formovanie búrok

Peter Minárik

Košice dnes zasiahli najvýraznejšie prejavy búrok. Zrážkové úhrny v meste sa blížia k 50 mm a do mesta mieri ďalší dážď. Problémy napáchala predovšetkým prvá búrka, ktorú sa podarilo zachytiť na časozbernom videu.

Vo vlhkom a teplom vzduchu sa aj naďalej v našej oblasti tvoria búrky, ktoré sú lokálne výraznejšie. Silná búrka neobišla ani metropolu východného Slovenska.

V Košiciach bola najsilnejšia prvá búrková bunka, ktorá priniesla do mesta dlhšie-trvajúci dážď. Ten do mesta priniesol zrážkové úhrny od 30 do 40 mm.

 
 

Po búrke zostali niektoré cesty v Košiciach pod vodou. Kanalizácia nestíhala odvádzať vodu. Druhá búrková bunka priniesla do mesta Košice približne 10 mm, no to nie je všetko.

Aktuálne sa západne od mesta Košice formuje ďalšia vlna zrážok, ktorá mieri do Košíc. Bleskovo už tieto zrážky aktívne nie sú, ale prinesú ďalšie milimetre zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd