Na severe je do +5 °C, na juhu cez +20 °C

Na severe je do +5 °C, na juhu cez +20 °C
Ľubomír Franko

Naše územie ovplyvňuje zvlnený studený front. Zatiaľ čo v severnej polovici územia a na západe prevláda chladné počasie, na juhu a juhovýchode sú teploty podstatne vyššie.

Teploty sú na Slovensku aktuálne výrazne rozličné. Na severe v Liesku dosahovala teplota o 13:00 len +4,5 °C, v Tatranskej Javorine v tom istom čase dokonca +3,1 °C. 

Tieto teploty sú vo výraznom kontraste s juhom Banskobystrického kraju, kde sa teploty o 13:00 pohybovali až okolo +21 °C. O 13:00 dosahovala teplota v Dolných Plachtinciach +20,4 °C, v Dudinciach bolo až +21,5 °C. Teplo bolo dopoludnia aj na juhovýchode Slovenska, vplyvom silného severného vetra tu ale prenikol o vzduch. Teplo tak zostalo už len na juhu.

Počas zajtrajšieho dňa by chladný vzduch mal preniknúť už aj na juh stredného Slovenska a ochladenie bude citeľné aj tu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd