Na severe padajú stromy. Komplikácie sú pre silný vietor na viacerých miestach

Na severe padajú stromy. Komplikácie sú pre silný vietor na viacerých miestach
Peter Minárik

Na severe úraduje veľmi silný vietor, ktorý spôsobuje mnoho problémov. Prudký, nárazový vietor láme konáre a stromy. Hneď niekoľko ciest na severe je ťažšie prejazdných. Situácia sa zlepší až k večeru.

Veľkonočný pondelok prináša do oblasti severného Slovenska mimoriadne silný nárazový vietor, ktorý prekračuje nebezpečné nárazy. Najsilnejší vietor máme na našich horách, no pomerne silné poryvy vetra boli zaznamenané aj inde.

V Liesku na Orave dosiahol poryv vetra rýchlosť 87 km/h. Telgárt hlási 83 km/h a Poprad 77 km/h. Takýto silný vietor už predstavuje veľké nebezpečenstvo.

Vysoké nárazy vetra zaznamenávajú aj amatérske stanice. Napríklad v Terchovej aktuálne dosiahol poryv vetra rýchlosť až 90 km/h.

 

Za silný vietor môže tlakový kontrast medzi tlakovou výšou so stredom nad východnou Európou a tlakovou nížou, so stredom nad Nemeckom. Zároveň sa nad Rakúsko tlačí ďalšia tlaková výš od juhu, ktorá ešte dopomáha silnému vetru.

Na severe padajú stromy

Od skorého rána komplikujú dopravu na cestách severného Slovenska popadané stromy. Najnovšie spadli stromy na cestu medzi Párnicou a Zázrivou, ktorá zostala neprejazdná.

 

 

 

Stromy popadali aj v Lietave, v Zuberci, v Likavke, v Námestove, či v Dolnom Kubíne.

Veľmi silný vietor bude dopravu na našom území komplikovať až do večerných hodín. Počítajte preto s ďalšími možnými komplikáciami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd