Na severe prší, no večer začne klesať hranica sneženia

Na severe prší, no večer začne klesať hranica sneženia
Peter Minárik

V oblasti severného Slovenska panuje počas dnešného dňa úplné iné počasie, v porovnaní so zvyškom krajiny. Na severe je zamračené a vyskytuje sa dážď. Začína sa však ochladzovať a v priebehu večerných hodín začne na našom území klesať hranica sneženia.

Počas dnešného dňa začalo na severe nášho územia pršať. Zrážky tu prináša studený front, ktorý prináša trvalejší i keď slabší dážď. Za uplynulé hodiny spadlo na severe niekoľko milimetrov zrážok a to predovšetkým v Žilinskom kraji.

Zrážky tu prináša studený front, ktorý bude prinášať zrážkovú činnosť aj počas zajtrajšieho dňa a to predovšetkým do severných a východných oblastí Slovenska.

Situácia na severe je z pohľadu počasia na prvý pohľad pomerne nezaujímavá, no opak je pravdou.

 

Začína sa natláčať chladnejší vzduch

Keďže počasie na severe aktuálne ovplyvňuje studený front, tak tento studený front začína vťahovať do severných regiónov o čosi chladnejší vzduch Tá najhlavnejšia vlna chladného vzduchu však zostane za našimi hranicami. Studený vzduch prenikne len čiastočne, čo vidieť aj na očakávanej hranici sneženia.

očakávaná hranica sneženia
očakávaná hranica sneženia

Počas večerných hodín bude hranica sneženia na severe krajiny klesať a dostať by sa mala aj do nižších polôh. Na Kysuciach, na Orave, na Spiši, či na severovýchode by mohlo snežiť už od 400 metrov.

Zároveň sa očakáva, že teploty počas noci poklesnú na severe Slovenska aj pod pod mrazu, čo môže prispieť k tomu, že sa do ranných hodín vytvorí na severe Slovenska aj snehová pokrývka.

Počas večerných hodín tak počítajte na našom území s postupným poklesom hranica sneženia a ráno by v krajných severných okresoch mohlo byť aj zasnežené. Všade inde však aj naďalej očakávajte pokračujúce veľmi teplé počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd