Na Slovensko dnes opäť príde sneženie. Cez víkend sa oteplí

Peter Minárik

Naše územie čaká počas dnešného dňa opäť zhoršenie počasia, ktoré prinesie do severných regiónov nášho územia aj snehové zrážky. Snehová pokrývka sa však nevytvorí všade.

Už niekoľko dní panuje na našom území prevažne ustálené počasie s minimom zrážok. Sychravé a oblačné počasie nás čaká aj počas dnešného dňa, no s malou zmenou. Na severe bude aj snežiť.

Sneženie v studenom vzduchu

Aktuálne sa nad alpskou oblasťou rozkladá tlaková výš, zatiaľ čo nad oblasťou Čierneho mora sa nachádza tlaková níž.

Medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi bude počas dnešného dňa prúdiť do našej oblasti chladný vzduch od severu. Ten okrem toho, že bude chladný, tak bude aj vlhký.

Studený a vlhký vzduch, ktorý k nám v tomto ročnom období prichádza od severu prináša pomerne často snehové zrážky, ktoré sa vyskytujú predovšetkým na návetriach hôr.

Inak tomu nebude ani počas dnešného dňa. Sneženie sa očakáva v severných regiónoch nášho územia, ale výraznejšia snehová pokrývka sa vytvorí len na horách.

Počas dnešného dňa tak treba v severných okresoch Slovenska počítať s výskytom snehových zrážok. Na Kysuciach, na Orave, či na Spiši však môže predovšetkým na severných stranách hôr napadnúť aj okolo 10 cm čerstvého snehu.

Počas víkendu prechodné oteplenie

V sobotu by cez naše územie mal postúpiť front, ktorý bude teplý. Za ním by k nám preto mal prechodne prúdiť teplejší vzduch, čo pocítime predovšetkým na teplotách.

Zmiernia sa nočné mrazy, pričom v južných okresoch nemusí mrznúť ani počas noci a v priebehu dňa sa očakávajú teploty na celom našom území nad bodom mrazu.

Oteplenie však bude len prechodné. Už na začiatku týždňa sa výraznejšie ochladí a ochladenie sa bude tiahnuť aj počas Vianoc.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd