Na Slovensko mieri sneženie. Napadnúť môže aj 20 centimetrov

Na Slovensko mieri sneženie. Napadnúť môže aj 20 centimetrov
Ľubomír Franko

Cez víkend dorazí nad územie Slovenska výrazný studený front. Ten prinesie sneženie, ktoré očakávame na viacerých miestach. Napadnúť môže aj 20 cm.

Počas soboty sa bude v oblasti Škandinávie nachádzať brázda nízkeho tlaku vzduchu. Po jej prednej strane prenikne do strednej Európy chladnejší vzduch, ktorý prinesie aj sneženie. 

Front by mal doraziť nad naše územie v priebehu soboty. Oblačnosť sa od severu postupne zväčší a na viacerých miestach začne snežiť. Do nadmorskej výšky 400 metrov sa bude vyskytovať prevažne dážď. 

Zrážky sa budú vyskytovať počas celej soboty a ustávať by mali v nedeľu dopoludnia. Sneženie by malo byť najmä v severných okresoch aj výdatnejšie.

Očakávaný úhrn snehových zrážok do nedele večera
Očakávaný úhrn snehových zrážok do nedele večera

Sneženie sa očakáva celkovo najmä v severnej polovici Slovenska. V južnej polovici sa buď vyskytne dážď, alebo sa zrážky nevyskytnú vôbec. 

Na Kysuciach a na Orave môže pripadnúť aj okolo 20 centimetrov, na horách to bude aj viac.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd