Na Slovensko práve mieri ďalšia snehová nádielka. Kde Vianoce prinesú ešte sneh?

Peter Minárik

Na naše územie mieria ďalšie zrážky, ktoré sa postarajú o to, že zvyšok Vianoc bude na našom území zasnežený. Postupne sa snehové vločky vrátia aj do nižších polôh.

Štedrý deň sa na západe, čo sa týka počasia príliš nevydaril. Natiekol tu totiž od západu teplý vzduch, ktorý vyhnal teplotu poriadne vysoko a tá sa dostala až nad hranicu +10 °C.

Už počas noci sa však na našom území začalo ochladzovať a ochladzovať sa na našom území bude aj v nadchádzajúcich hodinách. Zatekanie studeného vzduchu od severu bude čoraz výraznejšie a tak sa snehové zrážky postupne dostanú aj do nižších oblastí.

Prichádza sneženie

Počasie na našom území už práve v týchto chvíľach začal ovplyvňovať studený front. Ten prináša na naše územie zrážky. Zatiaľ čo na západnom Slovensku ide väčšinou o dážď, na zvyšku územia sa jedná skôr o sneženie.

Kvapalné zrážky sa ešte vyskytujú aj v Banskobystrickom kraji. Práve na západe a v oblasti Banskej Bystrice sa nachádza ten najteplejší vzduch, ale to sa počas nasledujúcich hodín zmení. Studený vzduch sa postupne natlačí nad celé naše územie.

Snehové zrážky sa postupne rozšíria nad celé stredné a východné Slovensko ako aj do oblasti Záhoria, či severnej polovice západného Slovenska. Na zvyšku územia, ako vidieť aj na mape by malo skôr pršať.

Napadne do 10 cm snehu

Sneženie, ktoré nás počas nadchádzajúcich hodín čaká bude zotrvávať na našom území až do zajtrajšieho rána. Sneženie tak dovtedy môže priniesť celkom výraznú snehovú nádielku.

Najviac snehu napadne v okolí Tatier a v Banskobystrickom kraji, kde môže napadnúť do 10 cm snehu. Na zvyšku územia sa nová snehová nádielka bude pohybovať do 5 cm.

Na 2. sviatok vianočný by sa malo počasie upokojiť, ale už teraz avizujú numerické modely na pondelok príchod tlakovej níže z oblasti Jadranu, ktorá prinesie ďalšie sneženie na mnohé miesta nášho územia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd