Na Slovensko sa rúti silný vietor, no bude aj MIMORIADNE TEPLO. Zažijeme niečo nezvyčajné

Na Slovensko sa rúti silný vietor, no bude aj MIMORIADNE TEPLO. Zažijeme niečo nezvyčajné
Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách zažijeme na našom území neštandardné počasie. To bude aj nebezpečné, no aj príjemné a z meteorologického hľadiska veľmi zaujímavé.

Október sa nachádza vo svojej druhej polovici, ale charakter počasia tomu vôbec nenasvedčuje. Aktuálne sa z Atlantického oceánu smerom k Európe blíži tlaková níž s menom WOLFGANG, ktorá už v noci udrie na pobrežie Francúzska.

Táto níž sa bude veľmi pomaly presúvať nad Britské ostrovy a bude mať dominantný vplyv na počasie v Európe. Po jej prednej strane totiž prenikne do Európy teplý vzduch a bude veterno a to aj na našom území.

Piatok bude veterný

Počas piatka sa pripravte na viacerých miestach nášho územia na veterné počasie. Vietor bude v nárazoch dosahovať rýchlosť v nížinách do 25 m/s a na hrebeňoch hôr až do 40 m/s.

Najsilnejší vietor bude fúkať na západnom Slovensku, kde sa najnebezpečnejšie poryvy vetra očakávajú v popoludňajších hodinách.

Okrem silného vetra však zažijeme mimoriadne zaujímavý piatok. Na Slovensku totiž bude tak teplo, ako na súčasnú ročnú dobu nie je obvyklé.

Teploty budú mimoriadne vysoké

Piatok prinesie na naše územie teploty, ktoré sa budú pohybovať od +17 do +23 °C. Takéto teploty sú na druhú polovicu októbra mimoriadne nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom budú teploty o 8 až 9 °C vyššie ako je bežné.

Ešte nezvyčajnejšie počasie sa očakáva na juhozápade Slovenska. Tu by teploty mohli atakovať až letnú hranicu +25 °C. V porovnaní s dlhodobým normálom by tu malo byť až o 12 °C teplejšie ako je bežné.

Pred nami je tak veľmi veterný, no teplý piatok. Sobota sa bude niesť v podobnom duchu, ale už tak teplo nebude. Maximálne teploty sa dostanú na +17 až +23 °C. Oveľa chladnejšia bude nedeľa, kedy sa teploty dostanú už len na +12 až +18 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd