Na Slovensku doznievajú búrky. Ďalšie prídu zajtra. Ráno začne pršať

Peter Minárik

Na našom území doznievajú prehánky a búrky, ktoré sa dnes vyskytujú najmä v oblasti Gemera, kde už udrelo niekoľko stoviek bleskov. V noci príde ďalší front a spolu s ním ďalšie zrážky.

Počas dnešného dňa panuje na našom území relatívne pokojné počasie, no úplne iný charakter počasia sa dnes vyskytuje na východe a to najmä na Gemeri, Spiši a v oblasti Horehronia.

V týchto oblastiach sa už od skorých hodín tvoria početné prehánky a aj búrky. Zrážky sú lokálne výraznejšie. V niektorých oblastiach spadlo 10 až 20 mm zrážok.

Predovšetkým v oblasti Gemera sa dnes vyskytovali búrky. Podľa detekcie bleskov udrelo dnes na našom území už 356 bleskových výbojov, čo je mimochodom porovnateľný počet ako v priebehu včerajšieho dňa na celom našom území.

Búrky na našom území už doznievajú a vyskytujú sa už len zrážky a ďalšie zrážky dorazia počas skorých ranných hodín od západu na ďalšom fronte. 

Na západnom a postupne aj na strednom Slovensku sa rozprší už počas skorých ranných hodín a postupne sa zrážky budú presúvať smerom na východ. Tu sa na studenom fronte môžu opäť vytvárať aj búrky. Búrky tak počas zajtrajšieho dňa hrozia opäť predovšetkým na východe nášho územia, zatiaľ čo na západe bude pršať.

Zajtrajší prechod frontu prinesie na naše územie v priemere do 5 mm. Výraznejšie by mohlo zapršať v nedeľu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd