Na Slovensku máme opäť búrlivo. Čo čakať od dnešných búrok?

Na Slovensku máme opäť búrlivo. Čo čakať od dnešných búrok?
Veronika Salayová

Po búrlivom pondelku sme sa dočkali búrlivého utorka − na naše územie totiž dorazili prvé búrky dnešného dňa. Čo od nich očakávať a kde sa budú vyskytovať?

Pracovný týždeň sme začali búrkami, ktoré sa na našom území začali tvoriť v skorých popoludňajších hodinách.

Búrky v pondelok neboli príliš intenzívne, avšak lokálne priniesli vyššie zrážkové úhrny, keďže búrky boli skôr stacionárnejšieho charakteru.

Podobne ako v pondelok

Dnes nás čaká podobná situácia ako v pondelok. Na našom území sa tvorí kopovitá oblačnosť, z ktorej sa postupne formujú prehánky a búrky. 

Prvé dnešné búrky sa objavili v Banskobystrickom kraji v okolí Detvy, Poltáru a Hnúšte. Búrok zatiaľ na našom území nemáme veľa, no už teraz sú bleskovo aktívnejšie ako tie včerajšie.

Počas včerajšieho dňa udrelo necelých 200 bleskov a aktuálne (12.30 hod.) udrelo na Slovensku už 293 bleskov. Búrlivo bude aj počas nasledujúcich hodín, a to približne do 20.00 hod. 

Kde hrozia búrky a kde ich dnes nečakať?

Búrková činnosť hrozí predovšetkým v Banskobystrickom kraji a na východe Podunajskej nížiny. V ostatných lokalitách Slovenska sa búrky dnes neočakávajú.

Najnebezpečnejším sprievodným javom dnešných búrok bude prívalový dážď, keďže lokálne môžu napršať desiatky milimetrov zrážok. 

Búrky aj dnes sledujeme ONLINE, kde nájdete všetky aktuálne informácie. Presnú polohu búrok nájdete na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd