Na Slovensku opäť hrozia búrky. Objavujú sa na západe Slovensko. Zajtra sa presunú ďalej

Veronika Salayová

Na našom území dnes hrozia búrky. Prvé z nich sa už objavili v okolí Bratislavy a búrok bude naďalej pribúdať. 

Po daždivom víkende priniesol pondelok počasie bez zrážok s príjemnými letnými teplotami. Aktuálne sa však počasie začína na našom území meniť.

Do našej oblasti totiž začal prúdiť vzduch, ktorý je bohatý na vlhkosť. V ňom sa vytvára kopovitá oblačnosť a zrážky. Na našom území sa tak opäť čoskoro rozprší.

Prvé dnešné búrky sa už objavili na krajnom západe v okolí nášho hlavného mesta. Búrka však bola menej aktívna a doteraz priniesla iba 19 bleskových výbojov.

Búrky však na západnom Slovensku týmto nekončia, práve naopak. Očakávame, že búrky sa dnes ešte postupne rozmôžu a objavia sa na celom západnom Slovensku, kde bude búrlivo do večerných až nočných hodín. 

Búrky môžu lokálne priniesť okolo 10 mm zrážok.

Od búrok si ešte neoddýchneme

Aj počas zajtrajšieho dňa bude na našom území búrlivo s prehánkami a dažďom. Zrážkové pole sa presunie smerom na stredné a východné Slovensko.

Zajtrajšie zrážky nebudú veľmi výdatné a prinesú okolo 5 mm zrážok. Pri búrkach však bude dážď intenzívnejší a lokálne môže spadnúť aj 20 mm zrážok.

Pri búrkach sa treba pripraviť aj na zosilnený severný vietor. Presnú polohu búrok a zrážok môžete sledovať na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd