Na Slovensku opäť vystúpila teplota nad +15 °C. Za našimi hranicami teploty stúpajú až k +20 °C

Na Slovensku opäť vystúpila teplota nad +15 °C. Za našimi hranicami teploty stúpajú až k +20 °C
Veronika Salayová

Po teplom víkende máme dnes aj veľmi teplý začiatok týždňa. Teploty sa na Slovensku opäť vyšplhali nad hranicu +15 °C, no naši južní susedia mali dnes ešte teplejšie, a to až +20 °C. 

Ako sme avizovali, pondelok prináša na naše územie veľmi vysoké teploty. Po víkende sa ešte zintenzívnil prílev teplého vzduchu do našej oblasti a teploty opäť stúpali vysoko.

Cez víkend sme zaznamenali teplotu nad +15 °C a tento scenár sa dnes opäť zopakoval. V Hurbanove dnes o 13.00 hod. vystúpila teplota na +15,2 °C. Ide o veľmi vysokú teplotu vzhľadom na to, že je začiatok februára.

 

Veľmi teplo však nie je iba na našom území, ale v celej našej oblasti. Dnes bolo napríklad v Maďarsku ešte teplejšie ako u nás. Teploty na krajnom západe vystúpili až k hranici +20 °C.

Dnešné maximá v Maďarsku
Dnešné maximá v Maďarsku, Idókép

Padli až dva rekordy

V hlavnom meste Maďarska dokonca padol ešte počas nedele nový teplotný rekord. V Budapešti namerali rekordnú dennú teplotu pre 4. február +13,9 °C.

Doterajší rekord bol nameraný na staniciach Budapest Ferihegy a Budapest Országút v roku 2021, kedy teplomery na oboch miestach ukazovali v najhorúcejších minútach +13,8 °C. 

 

V nedeľu v Budapešti zároveň padol ďalší rekord. V budapeštianskom Lágymánios klesla teplota ráno len na +9 °C, čo je nový denný rekord najvyššej minimálnej teploty v hlavnom meste.

Doterajší rekord zaznamenala stanica Budapešť Országút v roku 1967, keď sa vzduch ochladil 4. februára ráno na +6,1 °C.

Nadpriemerne teplo bude pretrvávať aj naďalej a pravá zima s výdatným snežením je zatiaľ v nedohľadne. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd