Pozor, noci budú chladné. Hrozí prízemný mráz a v Tatrách môže aj snežiť

Pozor, noci budú chladné. Hrozí prízemný mráz a v Tatrách môže aj snežiť
Veronika Salayová

Na našom území sa počas včerajšieho dňa ochladilo a nasledujúce dni sa teploty nad hranicu +25 °C už nevyšplhajú. Počas ďalších nocí začnú teploty výraznejšie klesať a môže sa objaviť už aj prvý prízemný mráz. 

Slovensko má za sebou sériu nadpriemerne teplých dní, avšak počas včerajška sa citeľne ochladilo a teploty nad letnú hranicu +25 °C už nevystúpia.

Aj napriek tomu, že dochádza k postupnému ochladeniu, teploty sú na október stále pomerne vysoké. Do našej oblasti bude totiž od západu zasahovať tlaková výš a teploty počas ďalších dní pôjdu nad +20 °C.

Bez zrážok a bez vetra

Dnes nás čaká slnečný a jasný deň, prechodne sa môže objaviť aj zväčšená oblačnosť. Teploty sa vyšplhajú na +22 °C a zrážok a vetra sa dnes báť nemusíte. 

Počas noci však dôjde k výraznejšiemu ochladeniu a teploty môžu dolinách klesnúť až k 0 °C, a môže sa tak nadránom objaviť aj slabý prízemný mráz, najmä v dolinách v okolí Nízkych Tatier. 

Podobný charakter počasia nás čaká aj v piatok, kedy taktiež teploty cez deň vystúpia na +22 °C, avšak počas noci sa taktiež ochladí a môže sa rovnako objaviť prízemný mráz. 

Aké počasie prinesie víkend?

Čo sa týka počasia na víkend, tak kým sobota bude ešte pomerne teplá s teplotami do +24 °C, tak nedeľa prinesie viac zamračené počasie a objaviť sa môžu aj zrážky, a to najmä na severe.

Vo Vysokých a Nízkych Tatrách sa dokonca môže objaviť aj prvé sneženie, keďže teploty vo vysokých polohách môžu klesnúť pod bodom mrazu a kvapalné zrážky sa tak budú meniť na snehové. Nepôjde však o výrazné sneženie, skôr len o jemný poprašok. 

Viac o vývoji denných a nočných teplôt na nasledujúce dni nájdete TU. V našej galérii nájdete mapy minimálnych teplôt na najbližšie dni. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd