Na Slovensku sme zaznamenali ďalší LETNÝ DEŇ. Zajtra však bude ešte teplejšie

Na Slovensku sme zaznamenali ďalší LETNÝ DEŇ. Zajtra však bude ešte teplejšie
Veronika Sádovská

Víkend pokračuje nadpriemerne teplým počasím a aj dnes sme zaznamenali ďalší letný deň. Teploty sa šplhajú nad +25 °C a zajtra pôjdu ešte vyššie. Tento víkend je ako stvorený na výlety.

Počasie na Slovensku ovplyvňuje počas tohto víkendu rozpadávajúce sa frontálne rozhranie, ktoré práve dnes prináša na mnohé miesta polojasnú či zamračenú oblohu. Od juhozápadu ale k nám zasahuje okraj tlakovej výše, ktorý je zodpovedný sa vysoké teploty.

Aj dnes sme na našom území zaznamenali letný deň a teploty počas zajtrajšieho dňa porastú ešte viac.

Teploty vystúpili na +25 °C

Hneď na viacerých miestach na Slovensku dnes ortuť teplomera vystúpila či presiahla hranicu +25 °C, čo znamená, že sme zaznamenali ďalší letný deň. A to je ešte len začiatok apríla.

Najteplejšie bolo dnes v Gabčíkove, kde o 15. hodine namerali +25,8 °C, o niečo nižšia teplota bola v tom istom čase v Hurbanove a v Slovenskom Grobe +25,3 °C. Hranicu letného dňa presiahli aj stanice v Kráľovej pri Senci (+25,2 °C), Žiharci (+25,1 °C) a v bratislavskej Kolibe bolo presne +25,0 °C.

Nedeľa bude ešte teplejšia

Aj zajtra očakávajte podobné počasie, avšak na juhozápade bude ešte teplejšie. Tlaková výš nad Rumunskom zmohutnie a do našej oblasti začne od juhozápadu prúdiť ešte teplejší vzduch. Hranicu letného dňa by sme mali teda prekročiť aj v nedeľu.

Na krajnom juhozápade budú zajtra stúpať teploty až na +26 °C, vo východnej polovici územia budú teploty dosahovať od +19 °C do +23 °C. Nadpriemerne teplý víkend odštartuje sériu ďalších veľmi teplých dní. Ochladenie očakávame až uprostred budúceho týždňa.

Podobné teploty budú aj u našich susedov, v Česku a Poľsku môžu teplomery dokonca ukazovať dokonca až +28 °C, čo sa už blíži hodnotám typickým pre letné horúčavy.

Aktuálne počasie tak prináša ideálne podmienky na výlety v prírode. Pri turistike si ale dávajte pozor a dodržujte pravidlá správania sa v prírode a na turistických chodníkoch. Prebúdza sa príroda aj zvieratá. Dbajte aj na vhodné oblečenie, obuv a nepreceňujte svoje sily.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd