AKTUÁLNE: Na cestách sú prvé komplikácie a obmedzenia pre husté sneženie. Viacero kamiónov sa šmýka

AKTUÁLNE: Na cestách sú prvé komplikácie a obmedzenia pre husté sneženie. Viacero kamiónov sa šmýka
Zuzana Macháčová

Utorok prináša na naše územie ďalšiu vlnu sneženia. Od skorých ranných hodín sneží najmä na severe Slovenska a snehové zrážky začínajú spôsobovať prvé komplikácie a obmedzenia na cestách. 

Naše územie je pod vplyvom chladného a vlhkého severozápadného prúdenia. To prináša sneženie, ktoré začína už aj komplikovať dopravu.

Denná teplota sa dnes bude pohybovať od -5 °C do +4°C, čo znamená, že sneh sa na mnohých miestach neudrží. Na severe Slovenska sa ojedinele môžu tvoriť snehové jazyky. 

Čo sa však dnešného rána týka, sneženie už spôsobilo prvé komplikácie a obmedzenia na cestách, a to najmä na horských priechodoch, ktoré sa pre nákladnú dopravu uzatvárajú. 

Tu si dajte pozor

Pezinská Baba je prejazdná iba vozidlá do 7,5 tony, Donovaly, Šútovce a Fačkov sú uzavreté pre vozidlá nad 10 metrov. Aj horský priechod priechod Príslop je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov, informuje Stella centrum.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na priechodoch Besník, Cukmantel, Čertovica, Dargov, Dobšiná, Fačkov, Homôlka, Huty, Javorník, Látky-Prašivá, Makov, Oravská Lesná, Podspády, Príslop, Šturec, Šútovce, Veľké Pole a Vrchslatina sa na vozovke nachádza čerstvý, miestami kašovitý až utlačený sneh od 1 do 2 cm. Na Donovaloch je utlačený sneh  do 3 cm.

V hornatejších oblastiach Slovenska sa na vozovkách miestami nachádza vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm, na ceste Oravská Lesná - Lokca a v obvode Námestova a Polkanovej je 4 až 5 cm.

Nehody na cestách

Vodiči hlásia nehodu v stúpaní na Čertovicu z Jarabej, kde sa zrazili dve osobné autá, navyše sa tu šmýka viacero kamiónov. Sú tu neupravené cesty, úsek vodiči hlásia ako neprejazdný. Nehoda sa stala aj v Štrbe, buďte preto opatrní. 

Pred nami sú ešte veľmi nebezpečné hodiny. Najintenzívnejšie sneženie bude medzi 7:00 až 11:00 hod. Vodičom sa na severe Slovenska neodporúča jazdiť aspoň do dopoludňajších hodín. Následne budú teploty stúpať a situácia sa tak na cestách zlepší a upokojí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd