Na Slovensku sneží. Pozrite sa, kde sa zobudili do bieleho rána

Na Slovensku sneží. Pozrite sa, kde sa zobudili do bieleho rána
Veronika Sádovská

Na našom území v posledných hodinách nasnežilo. V oblastiach na severe Slovenska a vo výške nad 400 metrov sa zobudili do bieleho rána. Pozrite sa, ako to tam vyzerá.

Našim územím sa aktuálne presúva vlna zrážok, ktoré sa vplyvom ochladenia počas jasnej noci na severe Slovenska zmenili na snehové. V niektorých lokalitách hlavne Žilinského, ale aj Banskobystrického kraja sa tak zobudili do bieleho rána. Bielo bolo dnes ráno napríklad aj v Bacúchu.

Zrážky očakávame celý deň

Počas celého dnešného dňa očakávame početné prehánky, ktoré môžu aj dnes vyprodukovať krúpy. Aktuálne sa však vplyvom nočného ochladenia už niekoľko hodín na našom území vyskytuje aj sneženie.

Zrážky dnes potrápia hlavne severnú polovicu Slovenska. Prehánky očakávame hlavne v Banskobystrickom a Prešovskom kraji.

 

Sneženie a mráz ale našťastie nespôsobili problémy na cestách. Naše horské priechody sú zjazdné, ich povrch je suchý prípadne mokrý. V okolí Turzovky a Bystrej sa na vozovke nachádza jemná vrstva čerstvého snehu.

Sneženie na severe, dážď na juhu

Aktuálne sa u nás zrážkové pole nachádza prevažne na strednom Slovensku a juhozápade územia. Na severe a v polohách nad 400 metrov nad morom sneží. Počas dnešného dňa by mohlo napadnúť 7 centimetrov čerstvého snehu. Hranica sneženia však postupne bude stúpať.

Teploty na Slovensku dnes ráno
Teploty na Slovensku dnes ráno, infoclomat.fr

Na zvyšnom území je väčšinou zamračené, vo východnej polovici krajiny počas dnešného rána úraduje mráz. Ten potrápil hlavne ovocinárov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd