Na Slovensku začína liať. Výdatný dážď nás čaká najmä ráno

Peter Minárik

V týchto chvíľach sa nad naše územie od západu blížia zrážky, ktorý budú mať vplyv na počasie u nás počas nasledujúcich hodín. Výdatný lejak nás čaká predovšetkým počas dnešného rána.

V týchto chvíľach začína počasie na našom území ovplyvňovať od západu ďalšia frontálna vlna, ktorá prináša prvé zrážky do oblasti západného Slovenska. V nasledujúcich hodinách však bude zrážok oveľa viac.

V priebehu rána totiž začne počasie ovplyvňovať aj tlaková níž, ktorá sa začne presúvať z Talianska, cez Slovinsko nad Maďarsko a potom ďalej smerom nad východnú Európu. Táto tlaková níž prinesie ešte výdatnejšie zrážkové úhrny.

Najvýdatnejšie bude pršať ráno

Výdatnejšie zrážky sa nad naše územie začnú nasúvať už v ranných hodinách od juhozápadu. Počas ranných hodín sa výdatne rozprší predovšetkým na západnom a strednom Slovensku a počas dňa aj na východnom Slovensku.

Zrážky môžu byť predovšetkým na západe ráno veľmi výdatné s úhrnom aj 3 litre na meter štvorcový za hodinu. Intenzita dažďa by mala slabnúť v priebehu dopoludnia.

Naprší viac ako 30 mm zrážok

Frontálna vlna spolu s tlakovou nížou prinesie na naše územie v priebehu dnešného dňa výdatné zrážky. Zrážkové úhrny sa budú počítať v desiatkach.

Najviac zrážok spadne na strednom Slovensku, kde by malo napršať od 30 do 50 mm zrážok. V oblasti hôr by mohlo spadnúť aj viac ako 50 mm.

Dnešné zrážky by mali byť na našom území plošnejšieho charakteru a na západe síce ustanú už popoludní, no na východe až zajtra počas dňa. Mapu očakávaných zrážkových úhrnov nájdete pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd