Na takmer celom území hrozia búrky

Peter Minárik

Stále sa naše územie nachádza v teplom a vlhkom vzduchu. Takýto vzduch je doslova živnou pôdou pre búrky. Tie sa vyskytli už skoro ráno a v priebehu dňa ich očakávajte naďalej. Ich intenzita bude v priebehu popoludnia narastať. Búrkové bunky sa začnú generovať najčastejšie vo východnej časti západného Slovenska a na západe stredného Slovenska. Najčastejšie by sa tak mali vyskytovať v Podunajskej nížine, na Považí, na Ponitrí, na Pohroní, na Horehroní a na Turci. Vyskytnúť sa však môžu na mnohých miestach západného a stredného Slovenska. 

Okolo poludnia by búrky od juhovýchodu až východu mali doraziť aj nad východné Slovensko. Najmenej búrok by sa dnes malo vyskytnúť v oblasti Spiša a Gemera. 

Takto to vyzerá so zrážkami počas dnešného dňa

Dnešné búrky by mali byť sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Vyskytnúť sa však ojedinele môže aj krupobitie. Premenlivosť dnešných búrok bude veľká, preto odporúčame priebežne sledovať polohu a pohyb búrok TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd