Na väčšine Slovenska leje ako z krhly. Búrky opäť prichádzajú v ďalšej vlne

Veronika Salayová

Zrážky naďalej postupujú našim územím severovýchodným smerom a už prší na väčšine nášho územia. Slabšie búrky opäť prichádzajú na naše územie. 

Príchod studeného frontu na naše územie už zmenil charakter počasia na takmer celom našom území, kde už prší a citeľne sa ochladzuje.

Zrážky, ktoré sú lokálne aj veľmi výdatné, postupujú severovýchodným smerom a zasiahli už veľkú časť Slovenska.

Búrlivo je stále na juhozápade Slovenska, kde však prvá vlna búrok na čas ustala, no blíži sa k nám ďalšia vlna búrok, opäť z pohraničnej oblasti medzi Rakúskom a Maďarskom, ktorá je však už o niečo slabšia.

 

Kde bude ešte búrlivo?

Ďalšie búrky sa môžu iniciovať na juhu stredného Slovenska a potenciál je stále aj na východe krajiny. Doteraz udrelo vyše 1 000 bleskov.

poloha búrok o 18.50 h
poloha búrok o 18.50 h, blesky.bourky.cz



Nebezpečnosť dnešnej búrkovej situácie spočíva v tom, že búrková bunka môže pomerne rýchlo prerásť do multicely, prípadne až supercely a môže priniesť nebezpečné sprievodné javy ako napríklad intenzívne krupobitie. 

Najčastejším sprievodným javom búrok však bude silnejší vietor a lejak. Búrky budú na našom území úradovať ešte do večerných hodín, potom zoslabnú a zaniknú. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd