Na východe je stále búrlivo. Búrkové mračná mieria aj na Záhorie

Na východe je stále búrlivo. Búrkové mračná mieria aj na Záhorie
Veronika Salayová

Od skorých poobedňajších hodín je na východnom Slovensku búrlivo. Búrky majú stále dostatok energie a búrky tak ešte nekončia. 

Prvé búrky dnes začali pred 14.00 hod. na východe Slovenska a ojedinele sa búrkové jadrá vytvorili aj na strednom Slovensku.

Búrky medzi Prešovom a Košicami však krátko po ich vzniku okolo 14.00 hod. priniesli aj supercelu, ktorá okrem zosilneného vetra priniesla aj drobné krúpy. Tie podľa svedkov padali v okolí Košíc.

Dnešné búrky sú však aj bleskovo aktívne a dnes popoludní priniesli už 2 610 bleskov. Okrem bleskov však do niektorých lokalít priniesli búrky aj pomerne veľké množstvo zrážok. Napríklad v obci Ploské spadlo počas dnešnej búrky 36,5 mm zrážok.

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Búrky dnes ešte nekončia a búrlivo je stále na celom Dolnom Zemplíne. Búrky pomaly postupujú smerom na východ a postupne opustia naše územie. 

Búrky sa dnes na západnom Slovenska neočakávali, resp. mohli sa vytvoriť iba vo veľmi ojedinelých prípadoch. Napriek predpovedi však búrky mieria z Rakúska do oblasti Záhoria, kde sa už zbiehajú prvé búrkové mračná. Zatiaľ však ide iba o prehánky.  

Presnú polohu zrážok a búrok nájdete na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd