Na východe Slovenska stúpajú vodné toky. Spadli tam desiatky mm zrážok

Dominik Cenkner

Cez našu oblasť sa v priebehu pondelka presúva ďalej na východ zvlnený studený front, na ktorom sa nad Karpatmi prehlbuje tlaková níž. Frontálna zóna pred ním prináša na východ krajiny početné zrážky.

Predtým než na východ dorazil silný vietor, sa tam dostala frontálna zóna, ktorá do tejto oblasti priniesla početné zrážky. Keďže aj ochladenie tam prišlo neskôr, zväčša išlo o zrážky v podobe dažďa. 

Najvyššie úhrny sú na juhu Košického kraja, kde dosahujú úroveň 25,4 mm. Presne toľko udáva stanica Slanská huta.

Navyše, zrážky tam ešte stále neutíchajú. Nasledujúce hodiny tak prinesú ďalšie mm.

Zdvíhajú sa vodné toky

Pre dlhotrvajúce a intenzívne zrážky sa na východe Slovenska začali dvíhať hladiny vodných tokov. Žiaden z nich však ešte nedosiahol kritickú hranicu, resp. 1. stupeň povodňovej aktivity.

Podľa modelovej predpovede vodného stavu, by to mohla dosiahnuť Torysa v Košických Olšanoch. Aj to až v utorok 28. marca večer.

zdroj: shmu.sk
zdroj: shmu.sk

Počasie naďalej robí problémy

Silný vietor a sneženie naďalej trápia mnohé oblasti na Slovensku. V horskej oblasti na západe Košického kraja vietor v nárazoch dosiahol až 150 km/h. Prakticky silnejšie nárazy sa vyskytujú na celom území.

Problémy spôsobuje aj spomínané sneženie. Deje sa tak najmä v okrese Poprad. Sneženie sa pritom vyskytuje od Čadce až po Bardejov.

Na záver len dáme do pozornosti náš LIVE textový prenos. Sledujeme v ňom dianie nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd