Na Záhorí ostali cesty plné bahna. Viaceré úseky sú po búrkach stále neprejazdné

Veronika Salayová

Po silných stacionárnych búrkach ostali zaplavené viaceré lokality na Záhorí. Na mieste museli zasahovať aj hasiči, ktorým sa podarilo odčerpať vodu z najviac zaplavených oblastí. Naďalej sú však niektoré úseky neprejazdné.

Počasie na Slovensku dnes krátko popoludní začal ovplyvňovať studený front, ktorý sa nad Moravou, východným Rakúskom, západným Slovenskom a Maďarskom začal rozpadať.

Rozpadávajúci sa front priniesol na západné Slovensko intenzívne stacionárne búrky. Prvé sa začali tvoriť na našom území okolo 14.00 h predovšetkým v oblasti Záhoria, kde do 18.00 h priniesli do viacerých oblastí prívalové povodne. 

Tieto stacionárne búrky trvali takmer tri hodiny a za ten čas stihli zaplaviť cestu medzi lokalitami Smolinské a Šaštín-Stráže. Cestou sa valil prúd vody a úsek ostal neprejazdný. Problémy nedávno boli aj na cestách medzi Smolinským a Gbelmi, kde bola situácia ohľadom prívalových povodní veľmi podobná a cesta ostala rovnako úplne zaplavená.

 

Búrky stihli vytopiť aj mesto Šaštín-Stráže, kde boli po búrke taktiež ulice plné vody. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí odčerpávali vodu zo zaplavených ulíc v centre mesta.

Aká je aktuálna situácia po búrkach na Záhorí?

Aktuálna situácia je taká, že niektoré úseky sú už prejazdné, iné stále nie. Cesta medzi lokalitami Šaštín-Stráže a Smolinské je naďalej neprejazdná. Na ceste sú nánosy bahna a blata po búrke.

neprejazdná cesta medzi Šaštín-Stráže a Smolinské
neprejazdná cesta medzi Šaštín-Stráže a Smolinské, Foto: Lukáš Bízek/Dopravný servis SE, SI a okolie FB

Cesta z Gbelov smer Smolinské je už po búrke prejazdná. Avšak naďalej sa nedá prejsť z Petrovej Vsi do Stráži. 

 

Situáciu naďalej pozorne sledujeme a prinášame aktuálne informácie ohľadom búrok na Slovensku. Ich aktuálnu polohu zobrazuje aj náš iRadar.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd