Na západe Slovenska fúka silný vietor. Vyvracia stromy a spôsobuje škody

Na západe Slovenska fúka silný vietor. Vyvracia stromy a spôsobuje škody
Veronika Sádovská

S ochladením a rozpadávajúcim sa studeným frontom dnes znova dorazil aj silný vietor. Ten hlavne na západe Slovenska už spôsobuje aj prvé škody. Výjazdy mali hlavne bratislavskí dobrovoľní hasiči.

Dnešné počasie u nás ovplyvňuje rozpadávajúci sa studený front, ktorý v noci a dopoludnia postúpil nad naše územie. Okrem ochladenie priniesol znova aj silný vietor, ktorý na západom Slovensku už spôsobuje prvé škody.

Nárazy do 70 km/h

Podľa predpovede môžu nárazy vetra dnes dosiahnuť až 85 km/h. Zatiaľ najsilnejší náraz namerali v Nitre a Kolibe v Bratislave a to zhodne 68,4 km/h, v Hurbanove 54 km/h a na stanici Bratislava - Ivanka 48,8 km/h. Takýto silný vietor už pácha aj prvé škody.

 

Pozor si dávajte hlavne na popadané konáre zo stromov, prípadne aj menšie predmety, ktoré môžu "lietať" vo vzduchu. Silný vietor môže aj polámať staršie či vyschnuté alebo škodcami napadnuté stromy.

Silný vietor zachytil na video aj náš čitateľ z Bratislavy:

Prvé výjazdy majú za sebou aj dobrovoľní hasiči v Petržalke k popadaným konárom a nalomeným starším stromom. Tie museli spevniť alebo podoprieť, aby sa nezrútili na priľahlé cesty či budovy. Fotografie z výjazdov nájdete v galérii na konci článku.

 

Vietor ešte neustáva

Silný severný vietor, ktorý fúka hlavne na západnom Slovensku, ale aj v časti Východoslovenskej kotliny, bude postupne ustávať až s príchodom večera. Na ostatnom území máme dnes chladnejšie, ale pokojnejšie počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd