Na západe sa Sabine rozfúkala. Priniesla nárazy o sile víchrice

Na západe sa Sabine rozfúkala. Priniesla nárazy o sile víchrice
Peter Minárik

Vietor predovšetkým na západe Slovenska teraz v podvečerných hodinách prechodne zosilnel a priniesol silné nárazy. Aj v nížinách sme zaznamenali nárazy o sile víchrice. Vietor však už postupne slabne.

Najsilnejší vietor sa mal vyskytnúť na čele postupujúceho frontu dnes medzi 12:00 až 15:00 no nestalo sa tak. Najsilnejší vietor o sile víchrice zostal pred bránami Slovenska, no aj napriek tomu sa na západe vo večerných hodinách rozfúkalo.

Vietor na západe dosahoval nárazy o sile 80 až 100 km/h. Spomedzi profesionálnych staníc fúkalo najsilnejšie v Jaslovských Bohuniciach, kde náraz dosiahol 102 km/h. V Bratislave na letisku bol nameraný náraz o sile 86,5 km/h.

Zaujímavejší je však pohľad na sieť amatérskych staníc Wunderground, ktorá je hustejšia. Na Stanici Reca, neďaleko Senca bol nameraný, krátko pred 17:00 náraz vetra o sile 101,5 km/h

V Sládkovičove bol nameraný náraz o sile 100,4 km/h. V Cíferi o sile 90,1 km/h, v Čiernom Brode o sile 88,5 km/h a v Moste pri Bratislave dosiahol náraz vetra silu 87,1 km/h.

Víchrica sa označuje pri priemernej rýchlosti vetra nad 81 km/h a z amatérskych staníc vyplýva, že priemerná rýchlosť vetra dosiahla maximá práve okolo 78-80 km/h. Vietor však v nárazoch silu víchrice dosiahol. Vietor by mal teraz na našom území slabnúť.

Na mapách môžete vidieť zaznamenané maximálne nárazy vetra za uplynulých 24 hodín.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd