Na západné Slovensko práve mieri sneženie. Ráno bude na väčšine západu, vrátane Bratislavy biele

Na západné Slovensko práve mieri sneženie. Ráno bude na väčšine západu, vrátane Bratislavy biele
Peter Minárik

Práve v tejto chvíli mieri nad západné Slovensko pásmo sneženia. Sneženie sa vyskytuje už aj v našom hlavnom meste a bude výraznejšie. Prvej snehovej nádielky sa ráno dočkajú mnohé oblasti západného Slovenska.

Aktuálne teploty na našom území klesajú pod bod mrazu. Teploty sa pohybujú od -6 °C na severe po 0 °C v Bratislave. V najbližších minútach však už bude mrznúť na celom našom území, vrátane Bratislavy, kde sa taktiež môžu tešiť na snehovú nádielku.

Počasie noci totiž západné Slovensko zasiahne sneženie, ktoré sa postará o to, že viaceré cesty na západnom Slovensku budú ráno slabo zasnežené.

Rozhodne nečakajte kalamitu, no aj poprašok, ktorý sa čaká pri záporných teplotách môže na cestách západného Slovenska narobiť množstvo problémov.

Pripravuje sa aj Bratislava

Problémom je aj to, že viaceré cesty na západnom Slovensku sú mokré a vplyvom klesajúcich teplôt, tak môžu byť aj zľadovatené.

Na zasnežené alebo klzké cesty sa pripravuje aj Bratislava. Ako informoval primátor Bratislavy, tak na zásah sa pripravujú aj bratislavskí cestári.

Mestský dispečing pripravil nasledujúci plán zásahov počas noci. Hraničnú situáciu budú počas celej noci sledovať a prispôsobovať. Ak sa poveternostné podmienky zlepšia, namiesto celomestského posypu sa napr. môžu realizovať len zásahy na kopcovitých úsekoch a mostoch, kde je najväčšie riziko námrazy.
 
O 22:00 začal preventívny posyp na kritických lávkach ako napr. SAV Štefánikova, Einsteinova, Botanická, lávka Jantárová, Starý most, a mnohých ďalších, aby sme minimalizovali riziko poľadovice na exponovaných úsekoch pre peších.
 
Taktiež začína preventívny posyp vybraných ciest v kopcovitých úsekoch a na mostoch, kde je najväčšie riziko tvorby námrazy.
 
V skorých ranných hodinách od 4:00 je naplánovaný celomestský posyp ciest a chodníkov, ktorý zabezpečia naše veľké sypače ako aj ruční pracovníci. V prípade priaznivejšieho počasia sa ale celomestský posyp zredukuje na posyp najkritickejších lokalít, mostov a kopcovitých terénov.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd