Nad Slovenskom udrelo už viac ako 200 bleskov. Najvýraznejšie boli búrky pri Myjave

Nad Slovenskom udrelo už viac ako 200 bleskov. Najvýraznejšie boli búrky pri Myjave
Peter Minárik

Studený front postupuje cez naše územie a aktuálne ovplyvňuje počasie predovšetkým na Záhorí a na severozápade, kde už prší. Na Záhorí sa aj výrazne blýskalo a udreli tu desiatky bleskov.

Cez Slovensko postupuje studený front. Pri jeho postupe na našom území silnie vietor, ktorý dosahuje v nárazoch rýchlosť cez 60 km/h. Lokálne je však vietor ešte silnejší. Napríklad v Bratislave vyvolal aj prachovú víchricu.

Najintenzívnejšie prejavy však už zrejme máme za sebou. Tie boli na Záhorí, v okolí Malaciek, kde studený front priniesol celkom výraznú búrkovú aktivitu.

Detektory bleskov zaznamenali na našom území k 15:30 celkovo 223 bleskov, pričom drvivá väčšina z nich udrela práve pri Malackách.

detektory bleskov zaznamenali nad Slovenskom viac ako 200 bleskov
detektory bleskov zaznamenali nad Slovenskom viac ako 200 bleskov, zdroj: blesky.bourky.cz
 

Aktuálne je front bleskovo nevýrazný a postupuje cez naše územie k juhovýchodu. Pred frontom treba počítať so zosilnením vetra a následne s lejakom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd