Nádej ešte žije. Nasnežiť môže na Štefana

Ľubomír Franko

Posledné behy modelov sú veľmi optimistické a boli by sme radi keby sa naplnili. Počas vianočných sviatkov by nad naše územie mal doraziť výrazný studený front, spojený aj so zrážkovou činnosťou. Front by mal doraziť počas Štefana, 26.12. Sneženie sa očakáva na viacerých miestach Slovenska a ukázať sa opäť môže aj v nížinách. Nepôjde však o nič výrazné a zima sa opäť len ,,pripomenie". Sneženie by malo priniesť do nižších polôh do 5 centimetrov snehu a na horách by mohlo napadnúť do 10 centimetrov. Situácia sa stále môže zo dňa na deň zmeniť, keďže modely nie sú na zrážky do konca mesiaca vôbec ,,štedré". Predpoveď budeme aktualizovať.

Do konca decembra sa však už veľa zrážok neočakáva a mesiac by mal ako celok skončiť zrážkovo výrazne podpriemerný. Nasledujúce dni nás čaká opäť inverzné počasie, s hmlami a nízkou oblačnosťou. Vo výškach k nám bude prúdiť teplejší vzduch, čo veľmi nebude priať snehu vo vyšších polohách. 

ANIMÁCIA: Teplota v hladine 850 hPa, vietor a stredy tlakových útvarov

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd