Nasledujúce dni budú chladné. Jasné počasie príde vo štvrtok

Peter Minárik

Za studeným frontom, ktorý v noci postupoval cez naše územie k nám opäť začal zatekať chladnejší vzduch, no nie nadlho. Studenému prúdeniu budeme vystavení do polovice týždňa.

Za studeným frontom sme sa dostali do chladného prúdenia. Studený vzduch prúdi nad naše územie z oblasti Severného mora. Tento vzduch je tak nielen chladný, ale aj vlhký, čo bude mať vplyv na vývoj počasia na našom území v priebehu nasledujúcich dní.

Oblačnosti bude spočiatku dosť

V tomto vlhkom vzduchu sa totiž budú vyskytovať prehánky, ktoré prinesú zrážky predovšetkým na sever nášho územia a predovšetkým do horských oblastí. 

Dnes a zajtra preto počítajte prevažne s oblačným počasím a na severe s prehánkami. Nakoľko sa budeme nachádzať v chladnejšom vzduchu tak od výšky 1200 m n.m. sa budú vyskytovať zrážky snehové.

Od štvrtka slnečné počasie

Zmena počasia nás čaká v priebehu štvrtka. Od západu sa nad strednú Európu rozšíri výrazná oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá prinesie na naše územie slnečné počasie.

Od štvrtka sa taktiež začne otepľovať. Denné teploty sa postupne dostanú k hranici +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd