Nebezpečné búrky v Česku: Blesk udrel do skladu, budova sa vznietila

Nebezpečné búrky v Česku: Blesk udrel do skladu, budova sa vznietila
Zuzana Macháčová

Záver pracovného týždňa bol veľmi búrlivý. Búrky nerobili problémy len u nás, ale aj u susedov v Čechách. Blesk počas búrky udrel do skladu a ten následne zhorel. 

Výdatné zrážky a búrky nerobili problémy len na našom území, ale vyčíňali aj u susedov v Česku. Hasiči mali plno ruky práce. Voda zaplavila množstvo domov. 

Úder blesku v Olomouci

Českom sa včera prehnali silné búrky, ktoré napáchali škody. Pásmo búrok bolo sprevádzané miestami prietržou mračien a presúvalo sa najmä cez Olomoucký a Prerovský kraj.

Jeden z bleskov okolo 16.00 hod. zasiahol v Olomouci sklad obuvi, ktorý sa následne rýchlo vznietil. Požiar nízkopodlažnej budovy v mestskej časti Holice prišlo okamžite hasiť 5 hasičských jednotiek.

Budova bola úplne celá zasiahnutá,“ uviedol Koláček. Dodal, že v čase incidentu sa v sklade nikto nenachádzal. Sklad sa rozprestieral na ploche 8 x 20 metrov.

Hovorca českých hasičov Josef Koláček uviedol, že škoda dosiahla približne 1,5 milióna českých korún.

Zaplavené pivnice na Opavsku

Výdatné zrážky spôsobovali aj záplavy. Na Opavsku prívalové dažde najviac zasiahli obce Štáblovice a Mikolajice. Voda z polí zdvihla hladiny miestnych potokov, ktoré sa následne vyliali z brehov a zaplavili záhrady a pivnice okolitých domov.

V Štábloviciach bolo zaplavených až 11 domov. Na miesto hneď prišli hasiči, aby odčerpávali vodu. Hasiči podľa Koláčka zasahovali ešte aj v Javorníku na Jesenicku. Tam taktiež voda zaplavila pivnice. 

Zaplavená trať

Silný dážď podmyl popoludní aj železničnú trať vo Frenštáte pod Radhoštem na Novojičínsku. Vlaky v tomto úseku museli výrazne spomaliť a meškali.

České dráhy na svojich internetových stránkach uviedli: „Trať je prejazdná. Vlaky však musia jazdiť pomalšie. Naši technici sú už na mieste a začali s opravami. Zatiaľ nie je jasné, ako dlho to bude trvať,“ uviedla správa železníc.

Počasie sa ani dnes výrazne nezlepší. Stále hrozia nebezpečné búrky, ktoré budú sprevádzané prívalovými zrážkami. Celú situáciu budeme pre vás aj dnes sledovať v našom OLINE prenose, ktorý nájdete >>>TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd