Nebezpečné počasie KONČÍ. Čaká nás však nepríjemná zmena

Peter Minárik

Niekoľkodňové upršané a búrlivé počasie na našom území končí, no zmena príliš príjemná nebude. Počasie bude aj naďalej ovplyvňovať studený front, no ten už búrky neprinesie. Neprinesie však ani zlepšenie počasia. 

Po vlne búrlivého a upršaného počasia čaká naše územie zmena. Počasie sa teraz upokojí a bude oveľa viac predvídateľné. Nehrozia nám nebezpečné poveternostné javy, no zároveň nás ani nečaká príjemné počasie.

Ovplyvňovať nás bude studený front

V utorok by v oblasti západného a stredného Slovenska malo konečne panovať stabilné počasie s minimom zrážok. Na východe Slovenska však ešte také stabilné počasie nebude. Treba aj naďalej počítať s dažďom a predovšetkým na krajnom východe nie sú vylúčené ani búrky.

V ďalších dňoch bude počasie na našom území ovplyvňovať ďalší studený front, ktorý sa bude nad našim územím vlniť.

 

Vlniť sa však už bude v chladnejšom vzduchu, takže vzduchová hmota bude stabilnejšia a nebude vhodná na výskyt búrok. Čaká nás len niekoľko vĺn dažďa. Navyše tento studený front k nám vtiahne ďalších chladný vzduch od severozápadu.

Daždivo, no bude aj nepríjemne chladno

Búrky nám teda nadchádzajúce dni nehrozia, no nečakajte ani príjemné počasie. Na oblohe bude veľa oblačnosti a počítať musíte aj s občasným dažďom.

Okrem oblačnosti a zrážok nás čaká aj poriadne ochladenie. V chladnom vzduchu sa dnes budú teploty pohybovať len od +17 do +23 °C, no od zajtra bude ešte chladnejšie.

Maximálne teploty by sa na väčšine územia mali pohybovať od +13 do +20 °C a len ojedinele by mohli teploty prekročiť hranicu +20 °C.

očakávané maximálne teploty počas stredy
očakávané maximálne teploty počas stredy
 

Takéto teploty sú na súčasnú ročnú dobu mimoriadne nízke. V porovnaní s dlhodobým priemerom budú teploty o 5 až 8 °C nižšie.

Máme však aj pozitívnejšie správy. Teplejšie počasie by sa nad naše územie malo vrátiť opäť počas víkendu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd