Neďaleko známeho veľkomesta sa šíri lesný požiar. Jeho hasenie komplikuje silný vietor

Dominik Cenkner

S príchodom letných mesiacov majú hasiči plné ruky práce s bojom so živlom, často v ťažko prístupnom teréne. V týchto dňoch sa rozhorel lesný požiar aj v okolí Los Angeles, pričom jeho hasenie komplikuje silný vietor.

Hasiči sa snažia dostať pod kontrolu rýchlo šíriaci sa lesný požiar severne od Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. Hasenie komplikuje silný vietor.

Miestne úrady z ohrozenej rekreačnej oblasti Hungry Valley evakuovali najmenej 1200 ľudí. Informuje o tom TASR.

Požiar vypukol v sobotu popoludní miestneho času neďaleko diaľnice asi 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles. Plamene sa rýchlo rozšírili na plochu viac ako 41 štvorcových kilometrov. V evakuovanej rekreačnej oblasti zhoreli dve budovy.

 

Hasenie prvého väčšieho lesného požiaru komplikuje vietor

Tento rok ide o prvý väčší lesný požiar v okolí Los Angeles, príčina jeho vzniku je predmetom vyšetrovania. Miestne úrady dosiaľ nehlásili žiadne zranenia.

Plamene sa šíria v hornatom teréne, silné poryvy vetra sťažujú hasenie z lietadiel. „Vietor rozprašuje vodu všade, kde ju nepotrebujeme. Takže je to výzva,“ povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru Kenichi Haskett.

Oheň sa blížil k jazeru Pyramid Lake, ktorého okolie bolo na Deň otcov uzatvorené. V nedeľu plamene neohrozovali žiadne domy.

 

Úrady však varovali obyvateľov obce Castaic, kde žije asi 19 000 ľudí. Tí musia byť v prípade zhoršenia situácie pripravení na evakuáciu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd