Nedeľa bude na väčšine územia naďalej slnečná s teplotami do +23 °C. Od západu sa počasie začne meniť

Dominik Cenkner

Prvá polovica predposledného aprílového víkendu nám priniesla krásne jarné počasie. Na väčšine územia sa v podobnom duchu bude niesť aj nedeľa, avšak od západu sa začne počasie meniť.

V nedeľu bude naše územie ešte stále pod vplyvom slabnúcej tlakovej výše nad východnou Európou a Čiernym morom. Zároveň však od západu do strednej Európy postúpi rozpadávajúci sa studený front. 

Ten bude spojený s tlakovou nížou so stredom nad Severným morom. Čo to bude znamenať v praxi?

Nedeľa prinesie malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť. Už okolo poludnia začne na západe oblačnosti pribúdať. Ojedinele treba počítať s prehánkami, vylúčené nie sú ani búrky. 

Nedeľné teploty a vietor

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +18 °C do +23 °C. Len na severe bude ojedinele o niečo chladnejšie. 

Vietor opäť raz naberie na sile. Očakáva sa prevažne južný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s, len na strednom Slovensku miestami slabý vietor. 

Pozor na jarné slnečné lúče

Prvé teplejšie dni lákajú na pobyt vonku a to už rovno v krátkych tričkách. Treba si však uvedomiť, že už aj jarné slnko môže byť zradné. 

Dnes na poludnie sa hodnota UV indexu bude pohybovať na hodnote 5. Znamená to, že v poludňajších hodinách (10-15 LSEČ) treba vyhľadať tieň, vonku sa treba chrániť odevom, pokrývkou hlavy, ochranným krémom a okuliarmi.

Nový pracovný týždeň prinesie dážď aj ochladenie

Pohodový jarný víkend sa už od zajtra, teda od pondelka, zmení na, dalo by sa povedať, tohto-jarnú klasiku. Na väčšine územia treba počítať s prehánkami, dažďom, miestami aj s búrkami. 

Teploty začnú klesať, pričom opäť budú na úrovni pod dlhodobým priemerom. Ku koncu týždňa nás dokonca môže čakať aj nočný mráz, a to aj v nižších polohách. 

Teplejší ráz počasia nás podľa najnovších modelov čaká až počas prvého májového víkendu. Viac prezrádza naša dlhodobá Predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd