Neďela prinesie búrky len do jednej časti Slovenska. Od západu sa začne počasie zlepšovať

Dominik Cenkner

Sobotné búrky síce neboli obzvlášť početné, ale vyskytli sa v každom regióne Slovenska - tak na západe, strede i východe. Nedeľa prinesie menej búrok, ktoré sa budú sústrediť len do jednej časti našej krajiny.

Zvlnený studený front, ktorý bol spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad severnou Európou, a ktorý k nám v sobotu priniesol búrky, sa dnes bude v našej oblasti rozpadávať. 

Počasie v strednej Európe bude ovplyvňovať ďalší studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa nachádza v oblasti južnej Škandinávie a Baltského mora.

Na aké počasie sa dnes treba pripraviť? Pozrieme sa na to v nasledujúcej časti článku.

Počasie v prvú júlovú nedeľu

Prevládať bude polooblačná až oblačná obloha, niekde prechodne až zamračená. Miestami, najmä na severe a východe, sa vyskytnú prehánky či dážď. 

Ojedinele nie sú vylúčené ani búrky, a to aj intenzívne. S búrkami však treba počítať len na východe krajiny. 

K večeru sa počasie začne od západu zlepšovať. Pozorovať budeme môcť zmenšovanie oblačnosti. 

Pravdepodobnosť výskytu búrok v nedeľu po 14:00 h, zdroj: meteologix.com
Pravdepodobnosť výskytu búrok v nedeľu po 14:00 h, zdroj: meteologix.com

Denné teploty budú atakovať „tridsiatku“, ale potrápi nás vietor

Maximálna denná teplota vystúpi v nedeľu na +24 °C až +29 °C. Chladnejšie bude na Kysuciach, Orave, Liptove a hornom Spiši, a to okolo +22 °C.

Opäť raz nás však čaká celkom veterný deň. Postupne sa rozfúka severozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s, v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (55 km/h). Pri búrkach môže vietor fúkať ešte o niečo rýchlejšie.

Od pondelka sa naplno rozbehnú pre žiakov a študentov letné prázdniny. O tom, aké počasie prinesie prvý prázdninový týždeň vás budeme informovať vo večerných hodinách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd